Nyhed 28.02.2024

Første uddannelsesdag i Ung styrke

Onsdag d. 28. februar startede første hold på uddannelsen i Ung styrke. 17 deltagere fra 17 danske arbejdspladser fik viden om, hvad der kendetegner unge generationer på arbejdsmarkedet og de udfordringer, der kan være forbundet med det. 

Første uddannelsesdag

Torsdag d. 28. februar var der første uddannelsesdag i Ung styrke. 17 repræsentanter fra arbejdspladser mødtes på Tivoli Hotel, hvor de gennem en hel dag fik viden om forskellene mellem de generationer, der er på arbejdsmarkedet nu. 

Gennem dagen fik de viden om særligt Generation Z, hvad de er formet af og hvordan det kommer til udtryk på arbejdspladsen. De fik også indblik i de barrierer og udfordringer, der kan være i overgangen til arbejdslivet og i starten på arbejdspladsen. Et gennemgående tema var, at generationerne ikke har brug for forskellige ting - de har blot brug for det i forskellig grad. 

Psykologisk onboarding af unge 

Unge erhvervsaktive er dem, der har det sværest på arbejdsmarkedet, hvis man kigger på stress, angst, depression eller lignende faktorer. Samtidig efterspørger unge medarbejdere i højere grad end deres ældre kollegaer at der bliver taget hånd om deres psykiske arbejdsmiljø. 

Et første skridt på vejen mod dette er at have en dedikeret ressource på arbejdspladsen, der har viden om og ansvar for de unge medarbejdere, der starter. 

De 17 arbejdspladser, der var repræsenteret på uddannelsesdagen d. 28. februar, har taget første skridt mod dette.

Læs mere om Ung styrke

Om Ung styrke