Ny generation, nye perspektiver

Ung styrke er et projekt, der er igangsat af Velliv Foreningen. Projektet har til formål at give den nye generation, der er på vej ind på arbejdsmarkedet, en god start på arbejdslivet og forebygge den mistrivsel, som mange desværre oplever.

Unge kommer med nye perspektiver, stiller nye spørgsmål og bidrager med nye indsigter. Men det pres, unge lægger på sig selv, og de krav, de oplever, at verden stiller til dem, fører alt for ofte til mistrivsel og stress. Knap har de fået fast grund under fødderne, før de er skubbet ud af kurs. Og det er usundt. Både for unge og for de arbejdspladser, der gerne vil byde dem velkommen som en værdifuld del af arbejdsfællesskabet.

Med Ung styrke vil Velliv Foreningen give en ny generation bedre betingelser for hurtigt at falde til og bidrage på deres første arbejdsplads. Projektet skal gøre det lettere for unge at lande i arbejdslivet, og lettere for arbejdspladser at tage imod dem og alt det, de bringer med sig.

Indholdet i Ung styrke 

For at sikre trivsel hos unge medarbejdere er det helt centralt, at fokusere på en god start på arbejdspladsen. 

Gennem Ung styrke kan I få uddannet en eller flere medarbejdere hos jer til onboardingambassadører. Denne person vil blive uddannet i viden om generationer og hvilke udfordringer og muligheder, der kan være i en opstart. 

Derudover består Ung styrke af et særligt tilrettelagt onboardingprogram for unge, der guider jeres arbejdsplads igennem de første seks måneder af en ung medarbejders ansættelse. 

Afprøvning 

Ung styrke bliver afprøvet i foråret 2024 med deltagelse fra 54 arbejdspladser. Resultaterne af afprøvningen ligger klar i efteråret 2024. 

Indholdet i Ung styrke er udviklet af autoriserede erhvervspsykologer fra Human House og med sparring fra psykologer fra PP Clinic.